Detta är en blogg om alla nyanser i livet.

Ingenting är svart eller vitt utan allt är en blandning... Vardagsvitt!

,

torsdag, februari 26, 2009

Torsdagstema trädgård!

Varje torsdag under februari och några veckor under mars så är det Torsdagstema: Trädgård. Idén kommer från Bloggen Handplockat titta in där om ni vill haka på detta trevliga tema!!

Dagens inlägg tror jag ska handla om rum... i trädgården alltså! Det är ju så mysigt att mötas av olika rum med olika budskap och färger, material & stämning!

Det kommer jag att jobba med i sommar, att få de olika delarna på något sätt att höra ihop med helheten men ändå att behålla de olika rummen!

Här är ett "rum" som alla ser från vägen och kanske får dem att stanna upp.... mina kaniner som får stå under en rönn vid vägen där vi fyllt en cirkel med grus för att få ett blickfång och inte bara ogräs.... jag älskar stenar och dessa är täckta med gammal mossa.

Här är en annan del som vi aldrig använt förutom till massa skräp.... det är delen under våran stora balkong. Där var det stora marmorskivor som stod åt alla håll, så de grävdes upp och sen fyllde vi grus och nu går man till och med hit för det blev så mysigt. Jag har tänkt ställa hit min gjutjärnsbänk när jag målat den och då kanske man till och med sitter här och myser.

Sen kommer ju detta ..... växthuset att få en central del. Här ser det ju inte så hopfullt ut men snart, snart så kommer snön vara borta och jag får titta hur allt växer och frodas.

Min Största storasyster Lena har ett Orangeri med värme året runt, inte så stort som en handelsträdgård men alldeles lagom.... hon brukar sitta där inne och lyssna på radion och de har ätit middagen där inne bland vinrankorna och pelargonskott.

Kanske jag tar er med dit nån gång..... jo, jag måste nog ta kameran och åka dit!!

Kram kära vänner ha en bra fredag !!

6 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Lyllos dig som har ett sånt stort växthus det skulle jag oxå vilja ha. Att ha olika rum i trädgården är så mysigt och det är roligt att bli överraskad , att inte allt är förutsägbart.
Kramar till dig/Ingela.

Anonym sa...

längtar till sommaren, kram Ulla

Viveka på Humlebacken sa...

Å, din lyckans ost, jag vill också ha ett växthus!
Vad roligt det har varit att köra trädgårdsutmaningen. Det känns lite tomt och tyst om vi ska lägga ner nu. Ska vi inte köra vidare på något sätt?

Viveka på Humlebacken

Eikkala sa...

Vilken rolig tema på torsdagar. Så söta kaniner... visa gärna din systers Orangeri. kram sari

Vit Spets sa...

Halloj där!
Melina är hängig än så hoppas hon blir piggare till imorgon - då skall hon ha kalaset för tjejkompisarna...

Så spännande de skulle vara att få se det där orangeriet någon gång :)

Önskar dig en härlig kväll, vi skall dricka ett glas rött :)
Kramis
//Siv

Golden&Vitt sa...

Åh vilka gulliga kaniner, det ska bli såå spännande att se din gård till sommaren.Växthus är så härligt att ha, jag är oxå en lycklig innehavare av ett sånt *ler*Men din syrras orangeri måste du bara fota sen.
Ha en bra jobbar helg,Kram/annika