Detta är en blogg om alla nyanser i livet.

Ingenting är svart eller vitt utan allt är en blandning... Vardagsvitt!

,

måndag, mars 16, 2009

Förundran, hur tänker vi?
Att allt runt omkring oss påverkar oss.....
Först fascineras vi av det vackra klara solskenet och njuter av värmen och ljuset som sommaren ger oss, så kommer hösten med mörka ljumma kvällar och vi längtar efter att tända ljus och boa in oss i soffor & fåtöljer det dricks te och eldas i kaminer när vinterkylan närmar sig.
Så är mörkret och kylan över oss vi fryser och gormar över att det är mörkt och kallt men ändå njuter vi av vintertiden med julpyssel och god mat men så fort solen åter börjar visa sig då är vi less mörkret och längtar till våren med snöslask och fågelkvitter.
Vi njuter av värmen från solen och klär av oss alldeles för tidigt men 15* i solen är ju varmt det krattas & planteras snart är sommaren över oss och vi gnäller och söker oss till skuggan, jagar getingar och kliar på myggbetten, klipper gräs och korsar oss fram mellan planteringarna......nog blir det skönt med hösten, frisk klar luft och vackra färger.
Vi krattar igen och morrar över alla krukor och blomlådor som ska tömmas och mörkret sveper åter in oss i stugorna vi myser och dricker te...................

En tanke om det lilla som betyder så mycket och som inspirerar oss
-Årets alla skiftningar!!

Ibland kan man ju bara låta fingrarna göra sitt över tangentbordet och det är då det kommer dessa långa obegripliga ordflöden som bara måste skrivas ner det finns väl en mening med det oxå och kanske är det därför vi älskar att njuta av det vi ser, det som skapas av andra och som inspirerar oss att just för stunden skapa någonting som hör skiftningen till.....

5 kommentarer:

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
fina tankar.
Hälsn MARIA

Anonym sa...

Du har helt rätt.

Kram annica

Nettan sa...

Det där är verkligen så sant! Alla årstider har sin charm..å det är en konst att leva i nuet!
Kram Nettan

Lily of the valley sa...

Vi är konstiga vi människor, men det är väl det som är tjusningen, precis som med Årets alla skiftningar!:D(Så fint och mysigt det låter: "Årets alla skiftningar")
Ha de gott
Kram lily

Hanna sa...

fint skrivet!!

Du kan vara med och tävla om en 'trädgårds-skylt' hos mig ;)

Ha d gott!
Kram Hanna