Detta är en blogg om alla nyanser i livet.

Ingenting är svart eller vitt utan allt är en blandning... Vardagsvitt!

,

torsdag, februari 12, 2009

Trädgårdens skiftningar...

Funkia vid dammen & flera olikfärgade Alunrot.Jag skulle kunna inreda min trädgård i bara grön/vita toner och mörkröda nyanser. Varför? Jo jag gillar när saker kompletterar varandra, lyfter fram och står ut....

När vi gjorde om framsidan och skottade ut 10 ton grus så visste jag att jag ska ha en blombänk vid bron så sagt och gjort det hamrades och skottades jord, växterna hade jag redan och jag är ju en sådan där som gärna skissar innan jag planterar så hade jag allt klart på papper och i huvudet så klart! Det fick bla. bli djävulskbuske och brokbladig kornell. Vitpytta, vita dubbla aklejor och Blodtopp.....


Ååå... jag visste att det skulle bli så fint mot vårt gråa hus. Här ser den lite klen ut men jag lovar att när sommaren var som varmast då var bänken jätte frodig och fin, det syns på bilden där jag satt fast en fjäril för att förstärka den vita kontrasten ännu mer.

Funkia/hosta är en annan favorit så enkel men så vacker med sitt täta växtsätt och att en vit rand på bladet gör att den lyser upp i sin enkelhet. Blomstänglarna den får är väl inget att hurra för men det är ju ändå en lycka att den verkar trivas.

Jag har haft en liten plaskdamm med ett vattenfall som jag har planer att göra större så jag får bättre djup att plantera vatten växter i. Jag ÄLSKAR ju vatten och kan jag inte flytta till havet får väl en bit av de komma till mig så till Peters stora lycka kommer det att grävas en hel del i vår... hihi *fniss* så kul!!

Kanske någonting liknande som bilden visar vore ju inte så dumt...... Men tills vidare så skapar jag med blad och nyanser i olika former.

Ha det bra alla Trädgårds vänner och livsnjutare.

Kram

8 kommentarer:

Alviken sa...

Hej! Vilka underbara bilder mitt i kallvintern! Du har riktigt gröna fingrar, och så mysigt med en liten damm! Här är det mest tråkiga blommor i rabatterna, men jag ska förändra eftersom, så tack för blomstertipsen =)
Tack för utmaningen jag fick, tror att det är den jag gjort en gång förut, ska kolla lite bättre, har inte blggat på ett tag...
Kram Maria

Willewira sa...

Det ser jättefint ut med alla olika sorters bladverk.
Håller med dig om att det roligt att blanda och förstärka konstraster och framhäva vissa växter med hjälp av andra.
Krävs planering, men det är ju det som är roligt. Och att njuta av resultatet förstås...

Härlig damm ni har! Det ligger på listen, men långt framåt...

Ha en trevlig helg!
Kram
Willewira

Anonym sa...

vad jag längtar till min trädgård, när jag ser dina växter, bra bilder. kram Ulla

Inspiration i vitt sa...

Hej Marith, vilka vackra och drömmande bilder du visar, du har att gröna fingrar du och svarta kommer de väl att bli om du ska gräva hela våren hihi.
Kram på dig/Ingela.

jennie w sa...

Hej
Verkar som om du längtar till våren när du kan börja gräva, vi ska bygga garage så våran gård kommer att se ut som en byggarbetsplats

Ha det bra i helgen om du är ledig

Jennie W

Lily of the valley sa...

Härliga skiftningar :D
Hosta och alunrot är en av mina många favoriter!
Ha en mysig Alla Hjärtans dag
Kram Lily

Golden&Vitt sa...

Vad glad jag blev av att kika in här, underbara bilder.
Min favvo blomma är Hosta/funkia, har bara av den och lupiner i en av mina bänkar.:)Har inte så många bänkar hi hi typ3 st.

Jag är nästan människa så till veckan så ska jag väl orka visa skafferi bilder:)

Ha en bra vecka/annika

nettans lantliga hem sa...

Vilka vackra bilder du visar, nu längtar jag till sommaren.
Jag har en hel del jag ska göra i min trädgård till sommaren.
Ha de bra!
Kram Nettan